Menu

3ADA5CFC 6269 428B 9E24 2043DE95EE10HEINNER 702X90

'Zmajevi' u drugom 'šeširu' žrijeba grupa za EURO 2016 Istaknuto

bihsdEvropska fudbalska federacija (UEFA) objavila je i jakosne grupe ili "šešire" za žrijeb grupa za EURO 2016 u Francuskoj koji će se održati 12. decembra u Parizu.

Ukoliko reprezentacija Bosne i Hercegovine (BiH) prođe baraž biće svrstana u drugi "šešir" zajedno s Hrvatskom. Osim dvije selekcije iz regiona u istoj jakosnoj grupi bile bi Italija, Rusija, Švajcarska i Austrija.

U prvom "šeširu" sigurni su domaćin Francuska, te Španija, Belgija, Engleska, Njemačka i Portugal. Sastav trećeg i donekle četvrtog "šešira" zavisiće od raspleta u baražu.

I u drugom "šeširu" može doći do promjena u slučaju da BiH ne izbori plasman na EURO 2016. Ako se to desi zamijenila bi je Ukrajina, a ako i ona ne prođe baraž onda će u drugi "šešir" upasti Češka Republika.

Ono što je u ovom trenutku sigurno jeste da će u četvrtom "šeširu" sigurno biti: Island, Vels, Albanija i Sjeverna Irska. Ostale reprezentacije koje su odigrale plasman na EP, a to su Češka, Poljska, Rumunija, Slovačka i Turska saznaće u kojem će "šeširu" biti tek nakon utakmica doigravanja.

Na Evropskom prvenstvu u Francuskoj koje će se igrati od 10. juna do 10. jula 2016. godine po prvi put u istoriji nastupiće 24 reprezentacije. Utakmice će se igrati u deset francuskih gradova.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com