Menu

Danas pravo ljeto, temperature rastu čak do 32 stepena Istaknuto

122 Sutra u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano sa umjerenom naoblakom

Kako javljaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, ponedjeljak će započeti suncem.

U Hercegovini veći dio dana biti sunčano. U Bosni sunčanije prije podne, ali će što će u jutarnjim satima biti dosta niske naoblake po kotlinama. U drugoj polovini dana se prognozira razvoj konvektivne oblačnosti koji će u poslijepodnevnim i večernjim satima usloviti pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi će lokalno biti i obilni, a moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30°C, na jugu zemlje do 32 stepeni.

 

Sutra u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano sa umjerenom naoblakom. U drugoj polovini dana se prognozira jači razvoj oblačnosti koji će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi će lokalno biti i obilni. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 21. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena.

 

U srijedu prije podne pretežno sunčano. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima će biti dosta niske naoblake. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 29, na jugu zemlje do 31 stepen.

U četvrtak više sunčanog vremena prije podne. U drugoj polovini dana se prognozira jači razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi će lokalno biti i obilni. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje od 16 do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30 stepeni - saopćeno je iz FHMZ-a.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com