Menu

Predstave “Crvenkapa” i “Štrumfovi” u brčanskom Domu kulture Istaknuto

 

Pozorištance Maslačak iz Bijeljine pripremilo je zanimljive predstave za mališane.

 

U petak, 10.12.2021. godine u 18 sati u Domu kulture Brčko igra predstava Crvenkapa. „Crvenkapa“ je jedna od poznatijih priča iz slavne radionice Grimovih bajki. Iako u priči nema vještica, vila i drugih nestvarnih bića, u njoj je puno neobičnih i nestvarnih događaja. Ova svima poznata bajka o djevojčici crvene kapice koja ide u posjetu baki i u šumi susreće vuka, u ovoj predstavi ispričana je na malo drugačiji način. Vječita borba između dobra i zla podsjetiće nas na brojne lekcije o poslušnosti, oprezu i opasnostima koje vrebaju u raznim oblicima.

 

Adaptacija teksta: Dušan Ranković

Režija: Nenad Blagojević

U subotu, 11.12.2021. godine u 12 sati u Domu kulture Brčko igra predstava “Štrumfovi”. Još jedna stara priča, ali uvijek aktuelna. Priča o večitoj borbi između štrumfova i zlobnog Gargamela. Kroz našu pozorišnu predstavu ova priča se nastavlja.

 

Dok “Štrumfovi” štrumfuju svoje svakodnevne obaveze i zabave, Gargamel je opet smislio pokvaren plan da ih se dočepa i pojede. Gargamel je uvjeren da će uspjeti, ali ni Veliki Štrumf ne posustaje … kao i uvijek on je hrabar i voljan da zaštiti sve štrumfove i ne dozvoli da se Gargamelov plan ostvari. Da li će Gargamela i njegovu mačku Azraela nasamariti ili ih pak pretvoriti u dobre momke? Ko će sa kim postati prijatelj? Odgovore donosi ova predstava puna muzike, koja dočarava borbenu atmosferu, komičnih detalja,koreografija i štrumfastičnih momenata.

 

Tekst i režija: Dušan Ranković

Ulaznice možete rezervisati na broj 0644073188, a podići ih na biletarnici Doma kulture Brčko pred početak predstave.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com