Menu

Studenti Ekonomskog fakulteta Brčko i ove godine organizirali humanitarni “Slatki bazar” Istaknuto

 

Studenti Ekonomskog fakulteta Brčko danas na Trgu mladih organiziraju humanitarni „Slatki bazar“, na kojemu su studenti prodaju kolače koje su sami napravili. Sav prihod od prodaje bit će upotrijebljen za kupovinu novogodišnjih paketića, koji će krajem godine biti podijeljeni djeci iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.

 

„Već tri godine organiziramo ovakav tip akcije. Do sada se nismo javno eksponirali te smo ove godine odlučili da pored akcije Ekonomskog fakulteta uključimo apsolutno sve građane koji su u mogućnosti da posjete naš bazar i da doprinesu onoliko koliko oni mogu za ovaj plemeniti cilj“, kaže studentica Ekonomskog fakulteta Nusreta Ferizagić.

 

„Slatki bazar“ u ovo praznično vrijeme organiziran je po zamisli grupe studenata, pripremljeno je mnogo kolača za prodaju, a konkretne cijene nisu bile određene, nego je sve organizrano po principu dobrovoljnih priloga.

 

U sklopu ove akcije, uz prodaju kolača, u holu Ekonomskog fakulteta postavljena je i kutija za prikupljanje humanitarnih priloga, gdje će se prikupljati novac do kraja ove godine. Prikupljeni novac također će biti namijenjenjen za nabavu novogodišnjih paketića za najmlađe.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com