Menu

Večeras Novogodišnji koncert učenika Muzičke škole Brčko Istaknuto

 

Novogodišnji koncert učenika Osnovne muzičke škole Brčko održaće se večeras u velikoj sali škole s početkom u 17.00 sati. Na koncertu tradicionalno nastupaju najspremniji učenici sa svih šest odsjeka flauta, harmonika, violina, gitara, solo pjevanje i klavir.

 

„Novogodišnji koncert biće prilika da se predstave učenici Muzičke škole sa svojim izuzetnim umjetničkim djelima koje su pripremili sa nastavnicima tokom prvog polugodišta, a brojna od tih djela će izvesti i na takmičenjima u Bosni i Hercegovini, kao i van granica naše države“, kazao je za Radio Brčko Jasmin Hasić, direktor Osnovne muzičke škole Brčko distrikta i dodao da će koncert biti prilagođen novogodišnjim i vjerskim praznicima koji nam predstoje.

 

Koncertu će fizički moći prisustvovati roditelji učenika, uz prijenos putem livestream-a na Facebook stranici “Muzička škola Brčko”.

 

Hasić je kazao da je glavna umjetničko- praznična poruka koncerta od svih 200 učenika i predavača brčanske Muzičke škole, želja da sve Brčanke i Brčaci imaju mnogo ljepšu, uspješniju i zdraviju Novu 2022. godinu.

 

Hasić je najavio i mnoge buduće nastupe učenika na muzičkim takmičenjima u BiH i zemljama okruženja.

 

„Osnovna muzička škola pokretač je i generator svih muzičkih događanja u našem gradu i da pored toga što je obrazovna ustanova ona je ujedno i ustanova od društvenog značaja za Brčko distrikt već 71 godinu bez prekida sa brojnim nagradama i priznanjima“, još je istaknuo Hasić.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com