Menu

Princ iz Eleja 550x50

U Brčkom promovisana slikovnica namijenjena djeci sa dijebetesom Istaknuto

 

U organizaciji Udruženja dijabetičara Brčko distrikta sinoć je u Brčkom održana promocija slikovnice „Lea i njen dijabetes“ autorice Lee Lalete koja je kroz ilustrovane priče za najmlađe progovorila o dijabetesu sa kojim ona živi od svoje druge godine života.

 

„Publikacijom ove slikovnice željela sam na maštovit i slikovit način opisati kako voditi normalan život i živjeti sa dijabetesom te pružiti podršku i drugoj djeci koja su u istoj situaciji da na mom ličnom primjeru mogu vidjeti kako uprkos ovom oboljenju mogu imati sretan i kvalitetan život“, istakla je autorica Lea Laleta.

 

Slikovnica je namijenjena najmlađoj populaciji oboljeloj od dijabetesa kao i njihovim roditeljima, prijateljima i odgajateljima.

 

Đorđe Vuković predsjednik Udruženja Dijabetičara u Brčko distriktu je naglasio da nažalost sve veći broj građana distrikta obolijeva od dijabetesa, no da uz promjenu životnih navika i uz ljekarske preporuke život sa ovim oboljenjem može biti bez nekih većih ograničenja.

 

Slikovnica „Lea i njen dijabetes” će osim u Brčkom biti prezentovana u još devet gradova u Bosne i Hercegovini.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com