Menu

Tribina SDA Banovići: Ne trebaju nam članovi koji su radili samo za lični interes Istaknuto

bego gutic8-768x576Općinski odbor SDA Banovići održao je danas tribinu u mjesnom ogranku SDA Omazići, podružnica Gutići, "kao odgovor na jučerašnju dezinformaciju onima koji su se odmetnuli od politike i principa SDA, a skrivaju se iza imena i politike rahmetli Alije Izetbegovića i rahmetli Sulejmana Tihića".

 

 

Skupu je prisustvovalo oko 500 pristalica i članova SDA a građanima su se obratili bivši ministar u Vladi TK Fahrudin Skopljak, trenutni član Povjereništva KO SDA TK i Bego Gutić, bivši premijer TK a sada predsjednik kantonalnog povjereništva SDA TK i predsjednik Povjereništva OO SDA Banovići.

 

Sa skupa je poslana jasne i nedvosmislena podrška SDA i predsjedniku Bakiru Izetbegoviću i politici koju zastupa i vodi. Još jednom je pokazano da je SDA, pogotovo u Banovićima, najjačaja politička partija te da su posljednja dešavanja u SDA dodatno učvrstila ugled koji ova stranka ima u narodu.

 

Osuđeni su oni i njihova politika koji su na krilima SDA više od dvadeset godina radili za svoje lične interese i ciljeve, a ne za SDA. Članovi i simpatizeri koji su prisustvovali skupu jasno su osudili izdaju od strane Mirsada Kukića i njegovih slijepih sljedbenika, upoređujući to sa izdajom Fikreta Abdića i pokušajem stvaranja nove autonomije i dijeljenja i cijepanja bošnjačkog nacionalnog korpusa, saopćeno je iz OO SDA Banovići.

 

Najavljeno je da će u narednom periodu OO SDA Banovići u svim mjesnim ograncima održati svoje javne tribine s ciljem upoznavanja članstva sa aktuelnom političkom situacijom, kao i početkom priprema za naredne opće izbore.

saff.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com