Menu

Reakcija HSS-a i HDZ 1990 Brčko nakon izjave Filipovića: Podnijeti ćemo krivičnu prijavu protiv onih osoba koje budu bile odgovorne Istaknuto

hdzinfPredstavnici Hrvatske seljačke stranke /HSS/ „Braća Radić" i Hrvatske demokratske zajednice /HDZ/ „1990" danas su reagovali na izjavu potpredsjednika Skupštine Brčko distrikta BiH Ivicu Filipovića koji je kazao da će budžet biti usvojen uz prisustvo dva ili više zastupnika iz reda hrvatskog naroda.

 

 

"Ukoliko se to desi, podnijeti ćemo krivičnu prijavu protiv onih osoba koje budu bile odgovorne za takav postupak, jer u ovom slučaju postoje svi elementi krivičnog djela, a odgovarati će oni koji su dužni da poštuju zakonitost donošenja odluka. Šef Stručne službe Skupštine mora upozoriti predsjednika Skupštine da se nešto ne smije raditi, te prema tome onaj ko krši Statut i zakone mora odgovarati", kazao je Tomislav Stjepanović, HDZ 1990 Brčko.

 

Ponašanje pojedinaca u skupštinskoj većini, a prvenstveno potpredsjednika brčanske Skupštine, Ivice Filipovića, u vezi sa usvajanjem budžeta, je manipulatorsko, kazao je Pejo Mendeš, HSS „Braća Radić" Brčko.

 

Dodajući da potpredsjednik Skupštine, kao najveći manipulator javnosti, želi ovakvu situaciju prikazati normalnom.

 

"Poručujemo manipulatorima da im to neće proći", kazao je Mendeš.

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com