Menu

Asocijacije mladih SDA: Istaknimo zastavu države Bosne i Hercegovine na svojim domovima Istaknuto

zastava bih2Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije upućuje iskrene čestitke svim građanima Bosne i Hercegovine povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, najvećeg nacionalnog praznika naše domovine. Na ovaj dan građani naše domovine svih nacionalnosti vratili su nezavisnost hiljadugodišnjoj bosanskoj državi, u njenim stoljetnim granicama.

 

 

Građani Bosne i Hercegovine su jasno iskazali svoj izbor na historijskom referendumu o nezavisnosti. Izabrali su demokratsku Bosnu i Hercegovinu, državu svih njenih građana i naroda. Odbili su da učestvuju u fašističkim projektima podjele Bosne i Hercegovine i svojim glasom još jednom manifestovali slobodoumnost bosanskog čovjeka i neprolaznost bosanske ideje.

 

Zastava je simbol nezavisnosti zemlje i pripadnosti državi i imamo obavezu da je čuvamo, njegujemo i ističemo visoko i ponosno. Vođeni ljudskim i civilizacijskim vrijednostima, Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije poziva sve građane Bosne i Hercegovine da, na dan 1. marta, na svojim domovima istaknu zastavu države Bosne i Hercegovine te na taj način promovišu demokratski otpor uzurpiranju i okupaciji naše države i društva.

 

Uljepšajmo naše ulice, gradove, trgove i domove bojama naše domovine.

 

Mi se nećemo umoriti.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com