Menu

SDA traži od SIPA-e da istraži nestanak više od 35 tona glasačkih listića Istaknuto

sda-logo-780x298Povodom nalaza revizije kojom je konstatiran nestanak desetaka tona papira za izradu glasačkih listića, SDA traži od SIPA-e i Tužilaštva BiH da hitno poduzmu sve zakonom propisane radnje iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja činjenica, pronalaska otuđenih količina papira i kažnjavanja odgovornih.

 


U Stranci demokratske akcije ističu da činjenice o nestanku papira utvrđene u revizorskom izvještaju dovode u pitanje integritet izbornog procesa.

 

"Zato je neophodno da se brzom i efikasnom akcijom nadležnih institucija rasvijetle sve okolnosti ovog slučaja, sankcioniraju odgovorni i spriječi svaka mogućnost zloupotrebe", navode se iz SDA.

 

Iz Službe za odnose s javnošću ističu da SDA zahtjeva od Centralne izborne komisije očitovanje o nalazima revizije, kao i o informacijama u vezi s tim nalazom koje su plasirane u medijima.

 

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com