Menu

SDA: RS se može raspasti pod Dodikovom autokratskom vladavinom Istaknuto

do iStranka demokratske akcije upozorava Milorada Dodika da se mani uzaludnog posla i prestane sa nasrtajima na državu Bosnu i Hercegovinu, navodi se u saopćenju SDA.

 


Iz SDA poručuju da je izjava predsjednika Republike Srpske o Bosni i Hercegovini, izrečena jučer u Beogradu pred predsjednikom Republike Srbije, novi grubi atak na suverenitet i teritorijalni integritet BiH.

 

"Država BiH se neće raspasti. Jedino se može raspasti entitet RS pod Dodikovom autokratskom vladavinom. Dodik ničim ne može sakriti činjenice: dug RS stalno raste i nekoliko puta je veći od duga FBiH, plate i penzije su znatno manje, zdravstveni i penzioni fond su ugroženi, kao i bankarski sektor, a građani tog entiteta sve teže preživljavaju", stoji u saopćenju.

 

Iz SDA poručuju da će BiH zauvijek postojati te da RS nije država već entitet koji je nastao u Dejtonu u okviru međunarodno priznate države BiH i da jedino u tom kapacitetu i formi može opstati.

 

"Ako ovako nastavi i pokuša dovesti u pitanje integritet BiH, garantujemo mu da će biti kriv za nestanak entiteta RS", zaključak je iz Stranke demokratske akcije.

 

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com