Menu

SDA predlaže da se prvo usvoji zakon o igrama na sreću i da se tako obezbijedi novac za borce Istaknuto

sda zakljuŠef Kluba SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH uputio je prijedlog u ime SDA da se sazove hitna sjednica n akojoj će se razmatrati izmjene Zakona o igrama na sreću, na osnovu čega bi se trebalo utvrditi i finansiranje boračkog dodatka.

 


"U cilju obezbjeđenja finansijskih sredstava za formiranje fonda odakle će se finansirati nadležnosti iz Zakona o pravima demobilisanih boraca, zahtjevamo hitno zakazivanje i održavanje sjednice Predstavničkog doma i usvajanje Zakona o igrama na sreću u kojem će se predvidjeti sredstva z aovu namjenu", navedeno je u prijedlogu SDA.

 

Podsjetimo Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca podrazumijeva i borački dodatak, a ovim je očito jasno da vlast još uvijek ne zna na koji način će obezbijediti novac, iako su planirali da zakon stupi na snagu od nove godine.

 

Također, jasno je da će teško doći do stavljanja na dnevni red Zakon ao igrama na sreću zbog već poznatog protivljenja HDZ-a, čiji zastupnici ni danas ne prisustvuju sjednici.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com