Menu

Osuđen na 16 godina: Policajac silovao bebu, pa snimke slao pedofilima Istaknuto

102850624 deanryancompDean Roberts (48), velški policajac koji je silovao bebu, dobio je 16 godina zatvora. Deana Robertsa otkrile su kolege nakon što je snimio sebe kako seksualno zlostavlja bebu, s namjerom da snimak pošalje drugim pedofilima.

 

 

Robertsovi zločini otkriveni su nakon što je uhapšen još jedan pedofil, advokat John Guess koji im je dao tragove koji su ih odveli do njihovog kolege.

 

Dvojac je planirao zajedno silovati djecu, snimati se i slati to drugim pedofilima, saopćeno je na sudu u Cardiffu. Roberts je priznao sve zločine, koji su uključivali silovanje i seksualno zlostavljanje djeteta te posjedovanje i distribuciju nedoličnih slika i snimaka djece.

 

Na sudu, majka Robertsove žrtve je, pod zaštitom, rekla:

 

– Nikad neću zaboraviti kucanje na vratima nakon kojeg se moj cijeli svijet raspao. Kao da nas je udario autobus. Uvijek ćemo morati živjeti s posljedicama.

 

Dok je izricala presudu, sutkinja Eleri Rees je poručila:

 

– Žrtva je bila izrazito ranjiva zato što je ekstremno mlada. Bila je bespomoćna da se brani iako snimak jasno pokazuje da je bila budna, da je sve preživjela i da je bila u užasu.

 

Guess, advokat koji je radio za velšku vladu, dobio je 26 godina zatvora, a istraga je odvela policajce i do brojnih drugih pedofila diljem svijeta. Nakon presude, detektivka Wendy Gunney kazal je:


John Guess i Dean Roberts

 

– Današnja presuda odraz je težine zločina koji su počinjeni. Dva čovjeka koja su odgovorna za jezivo zlostavljanje mlade djece konačno je pred pravdom. Istraga je razotkrila izrazito uznemirujuće dokaze, a njihovo priznanje omogućilo je da porota ne mora gledati snimke zbog kojih bi sigurno imali traume. Ovo nije kraj naše istrage. Radit ćemo neumorno da otkrijemo sve druge žrtve i svjedoke, i da pronađemo pravdu koju zaslužuju.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com