Menu

Šefik Džaferović, kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH gost tribine u nedjelju u Brčkom Istaknuto

sefik11Odbor Stranke demokratske akcije /SDA/ Brčko distrikta BiH poziva građane Distrikta da prisustvuju tribini "Razgovor sa građanima" koja će se održati u nedjelju /12.8./ u Domu kulture u Brčkom u 18 sati.

 

 

Gost tribine je Šefik Džaferović, potpredsjednik stranke SDA BiH i kandidat za člana Predsjedništva BiH.

 

Šefik Džaferović, potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), rođen je 1957. godine u Zavidovićima.

 

Nakon što je diplomirao na Pravnom fakultetu u Sarajevu 1979. godine, radio je u pravosudnim i policijskim institucijama u Zavidovićima i Zenici sve do 1996. godine, kada postaje sekretar Agencije za informisanje i dokumentaciju (AID).

 

Iste godine izabran je za predsjedavajućeg Skupštine Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), a ujedno postaje i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH). Nakon četverogodišnjeg mandata u zakonodavnoj vlasti Kantona i Federacije, Džeferović 2000. godine ulazi u Dom naroda državnog parlamenta.

Na općim izborima 2002. godine izabran je u Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, a tokom četverogodišnjeg mandata bio je i član rukovodstva Doma.

 

Džeferović je na Općim izborima 2014 izabran u Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH sa 30.007 glasova i tako ostvario četvrti mandat državnog poslanika.

 

Politički profil Džaferovića oblikovan je za vrijeme saradnje sa Alijom Izetbegovićem.

 

"Moj politički profil je oblikovan za vrijeme saradnje sa Alijom Izetbegovićem i on je moj politički uzor, koji je prije svega bio jedan dobar čovjek, humanista, mislilac i borac za BiH. Alija Izetbegović bio je naš vrhovni komandant, naš uzor i učitelj, naš vođa u sudbonosnom vremenu borbe za opstanak bošnjačkog naroda i države Bosne i Hercegovine. Svoj životni put prošao je časno i uspravno, a na tom putu vodila ga je vjera u Boga i stalna težnja za ljudskom slobodom, pravdenošću i dostojanstvom. Bio je mislilac i humanist, hrabri i ustrajni borac za afirmaciju nacionalnog identiteta Bošnjaka i države Bosne i Hercegovine. Nepokolebljivo i dosljedno tokom svog političkog djelovanja zalagao se za demokratiju i vladavinu prava i u najtežim danima agresije na našu zemlju. Zbog tih njegovih osobina, bio je poštovan i na Istoku i na Zapadu", kazao je u jednom od obraćanja Šefik Džaferović.

 

sefik bc

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com