Menu

SDS Brčko opleo po JP "Putevi Brčko" Istaknuto

ljubojevic-puricsdsbrckoPoslanici brčanskog SDS-a Milan Purić i Lidija Ljubojević danas su organizovali konferenciju za novinare čija je tema bila zaobilaznica oko Brčkog i realizacija kapitalnog budžeta.

 

 

Milan Purić, šef kluba poslanika SDS-a, u svom uvodnom izlaganju istakao je da se građevinska sezona polako bliži kraju, a dinamika izvođenja radova je veoma skromna.

 

"Jedva se nešto može vidjeti da se radi na zaobilaznici i to još više čudi ako se ima na umu da je skupština na poslednjem zasjedanju prije sezone odmora dala dodatni rok izvođaču te dodatna sredstva u iznosu od 5 miliona KM" kaže Purić i dodaje da cijena koštanja ulazi u zonu od 3 miliona KM po kilometru što je tri puta više nego prosječna cijena izgradnje autoputeva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

 

Purić naglašava da će sve ovo građani osjetiti po svom džepu, a stalno se odlaže rok izgradnje.

 

"Podsjećam da je prvobitni rok za izgradnju obilaznice bio januar ove godine, početna cijena je bila oko 24,5 miliona evra, da je dodatnom arbitražom utvrđena dodatna obaveza od nekih 114.000 evra. Sve to kada se sabere premašuje cijenu ugovora za oko 20 posto" - kaže Purić.

 

Purić smatra da je to još više problematično ako se ima na umu da nijedan značajniji kapitalni projekat nije plaćen koliko je dogovoreno sa izvođačima radova.

 

"Dodatnu zabunu unosi i to što se sve to dešava u predizborno vrijeme jer se utvrđuju novi troškovi" kaže Purić i dodaje da preduzeće koje je formirano radi izgradnje obilaznice - Javno preduzeće Putevi, ima dovoljno novca, a direkor ima najveću platu u javnom sektoru koja iznosi oko 10.000 KM.

 

Purić podsjeća da je ovo javno preduzeće pod kontrolom SNSD-a i da odgovornost za projekat zaobilaznice snosi ova stranka i gradonačelnik Milić.

 

Purić još kaže da se kapitalni budžet distrikta realizuje sporo, pa gotovo nikako.

 

"Pet mjeseci je prošlo od usvajanja budžeta, ja nisam vidio izgradnju nijednog kapitalnog projekta predviđenim budžetom, kao ni onih sredstava iz ranije usvojenih budžeta koja su takođe operativna" - kaže Purić.

 

/SDS/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com