Menu

Na tribini u Brčkom gostovao Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a Istaknuto

radU Brčkom je sinoć održana tribina o aktuelnoj političkoj situaciji "Razgovor sa građanima Brčko distrikta". Gost tribine bio je predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić.

 

 

Nekoliko je bitnih tema o kojima je svoje stavove sa Brčacima podijelio lider Saveza za bolju budućnost. Turbulentno vrijeme, po njemu, zahtijeva i jako bošnjačko vodstvo koje teži Evropskoj uniji, NATO savezu, evropskim integracijama dok je anahronizam, tvrdi, nešto što mora ostati iza nas. BiH, kaže Radončić, mora biti društvo jednakih šansi.

 

"Želim da vodim računa o svom korpusu ali istovremeno želim da vodim računa da i Srbi i Hrvati imaju apsolutno pruženu ruku kada sam ja u pitanju i bošnjački narod. Želim da napravim harmonizaciju odnosa kojih trenutno u Predsjedništvu nema i da utrostručimo snage na evropskom putu jer mislim da je to u najboljem interesu sva tri naroda i ostalih koji u ovoj zemlji žive" rekao je Fahrudin Radončić, predsjednik SBB BiH.

 

Radončić je naglasio opredijeljenost da ostanu dosljedni u onome što predstavlja konstantu za bošnjački narod.

 

"Mi smo legalisti, držimo se Dejtonskog ustava, držimo se evropskih standarda, najboljih standarda naše civilizacije. Siguran sam da je to recept za uspjeh i napredak BiH."

 

Lider SBB-a je u Brčkom naglasio da je došlo do "zamora materijala na političkoj sceni u BiH" podvukavši da je to BiH dovelo na začelje Evrope po svemu.

 

"Nismo uspjeli ni da dobijemo pretpristupne razgovore. Pretekle su nas zemlje koje su bile nezamislive za nas kada je evropski put u pitanju. Građani žive jako loše. Građani su sve obrazovaniji, sve pametniji. Mlade generacije rastu i više ih ne možete lagati strahom od drugog i drugačijeg. Uz nas je stao narod, mi to vidimo na ovim skupovima, vidimo podršku međunarodne zajednice, vidimo kako ona želi da vidi BiH i mi se uklapamo u taj kontekst. Apsolutno sam siguran da će građani znati da prepoznaju šta je anahronizam a šta je bolja budućnost" rekao je Radončić.

 

http://brcko.tv

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com