Menu

SDA Brčko: Pokazana "SNAGA NARODA" na predizbornom skupu u Ograđenovcu Istaknuto

sda ogradjenovac 2Sinoć je u Ograđenovcu održan veličanstveni predizborni skup na platou ispred prostorija Mjesne zajednice na kojem je prisustvovalo preko 200 osoba, pred kojim su se predstavili kandidati brčanske SDA za državne Izbore, saopćeno je jutros iz Informativne službe ove stranke u Brčkom.

 

 

Rasim Smajlović, kandidat za NSRS istakao je da su prava Bošnjaka u velikoj mjeri ugrožena u manjem bh. entitetu, naglasivši da je zbog toga veoma bitno dati podršku SDA koja, kako je istakao, jedina može odgovoriti u pravom kapacitetu.

 

Dr Devla Baraković, kandidatkinja za Parlamentarnu skupštinu BiH je kazala da „mi svoju borbu i dalje nastavljamo".

 

„Sve vrijeme poslije rata mi nastavljamo iscrpnu borbu protiv politika iz Zagreba, Beograda, Mostara i Banje Luke. Oni su se ujedinili u destruktivne snage protiv Bosne i Hercegovine", kazala je Baraković.

 

„Mi Bošnjaci moramo graditi političku stabilnost, moramo biti jaki i okupljeni oko jake stranke, a to je u ovome tenutku SDA. Crne vijesti koje se plasiraju možemo samo zajedno pobijediti, moramo se radovati tuđem uspjehu, voljeti komšije. Ne smijemo se dijeliti zbog šehida, naše djece i naših pokoljenja. Moramo biti ponosni na šamiju naših nana i na naš stoljetni identitet", kazao je Senad Osmanović, kandidat za zastupnika Parlamenta Federacije BiH.

 

Predsjednik SDA Brčko Esed Kadrić nije krio zadovoljstvo što pripada političkoj opciji koja je, kako je naglasio, uradila u tri decenije što nije niti jedna u svijetu.

 

„SDA je izborila nezavisnost države, vratila nam je naše historijsko ime Bošnjak, izgradila je državne institucije, vratila je ponos ponižavanom narodu, istrajala u borbi za slobodu vjere", kazao je Kadrić prisutnima koji su ga pozdravili ovacijama i gromoglasnim aplauzom.

 

Na kraju skupa predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u Brčkom, kandidati za državne Izbore, te funkcioneri SDA zajedno sa ostalim članovima su uživali u slasticama koje su spremile vrijedne domaćice iz Ograđenovca, navodi se u saopćenju.

 

Za danas je planiran predizborni skup u MO Palanka sa početkom u 18 sati.

 

sda ogradjenovacsda ogradjenovac 1sda ogradjenovac 2sda ogradjenovac 3sda ogradjenovac 4sda ogradjenovac 5sda ogradjenovac 6sda ogradjenovac 7sda ogradjenovac 8sda ogradjenovac 10sda ogradjenovac 11sda ogradjenovac 12sda ogradjenovac 13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sda ogradjenovac 14

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com