Menu

Iz Palanke poručeno: U časnu stolicu rahmetli Alije Izetbegovića može sjesti jedino Šefik Džaferović Istaknuto

palanka sda9Večeras je u prostorijama mjesne zajednice u Palanci održan predizborni skup Stranke demokratske akcije na kojem su se predstavili kandidati SDA za oktobarske izbore, saopćila je Informativna služba SDA u Brčkom.

 

 

Kandidat za zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a Rasim Smajlović je u obraćanju prisutnima kazao da su u manjem bh. entitetu ugrožena osnovna ljudska prava Bošnjaka.

 

palanka sda7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-SDA je jedina koja se može uhvatiti u koštac s tim i ostalim problemima koji muče povratnike u ovaj dio Bosne i Hercegovine. Moramo se boriti protiv osporavanja hiljadugodišnjeg termina bosanski jezik, i svega onoga što je vezano za naš identitet- kazao je između ostalog Smajlović.

 

Dr. Devla Barakovića, kandidatkinja za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine je podsjetila prisutne kako svi skupa imamo zadaću da 7. oktobra odaberemo prave ljude koji će biti naši pokretači i vođe našeg naroda.

 

palanka sda10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Glasači imaju zadatak da prepoznaju one koji vode računa o Bosni i Hercegovini i svim bitnim pitanjima vezanim za našu državu. Rahemtli Alija Izetbegović nam je pokazao put kojim trebamo da nastavimo. Moramo napraviti jaku državu u kojoj će biti vladavina prava. Moramo imati zakone koji će štititi civilne žrtve rata. SDA ima kapaciteta i kadrova da rade za državu- kazala je Baraković.

 

Senad Osmanović, kandidat za zastupnika Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine se na početku svog obraćanja zahvalio Palančanima koji su pokazali kako se voli i brani država.
Osmanović: Moramo se ugledati i učiti iz perioda 1992-1995.

 

palanka sda12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Teška, ali puna ponosa, su prošla vremena. Moramo se ugledati i učiti iz perioda 1992-1995. Nažalost, imamo stranaka koje su nastale isključivo iz privatnog interesa i mi se moramo boriti protiv toga jer će u suprotnom odvesti ovaj narod i državu u propast- kazao je Osmanović.

 

Predsjednik SDA Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić je naglasio kako je SDA jedina koja se može suprostaviti dušmanima koji nasrću na Bosnu i Hercegovinu.


palanka sda14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Ti dušmani trebaju znati da se mi nećemo umoriti u odbrani jedne nam i jedine Bosne i Hercegovine. Na časnu stolicu rahmetli Alije Izetbegovića jedini koji poslije rahmetli Sulejmana Tihića, Harisa Silajdžića i Bakira Izetbegovića može sjesti Šefik Džaferović- poručio je Kadrić na večerašnjem predizbornom skupu u Palanci.

 

U srijedu (12.9.) predizborni skup Stranka demokratske akcije će upriličiti u Brki sa početkom u 19:30 sati.

 

palanka sda1palanka sda2palanka sda3palanka sda4palanka sda5palanka sda6palanka sda11

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com