Menu

Razdor u SDS-u posvađao i rođenu braću Istaknuto

Dragomir-i-Kostadin-Vasic-768x415Aktuelna previranja u SDS unijela su razdor i među braću Vasić – Dragomira i Kostadina, sadašnjeg i bivšeg SDS-ovca.

 

 

Naime, Dragomir Vasić, predsjednik Gradskog odbora SDS-a Zvornik optužio je brata Kostadina da je donio odluku o prelasku u Ujedinjenu Srpsku bez konsultacija sa ovim odborom.

 

On je na konferenciji za novinare upozorio da je Kostadin prvo trebalo da iscrpi sva sredstva razgovora kroz organe stranke u nadi da će biti poništene odluke o njegovom, kao i isključenju Obrena Petrovića iz SDS-a jer to ne vodi ničemu.

 

-Kostadin Vasić je odluku donio samovoljno, bez konsultacija, nakon što ga je iz SDS-a isključio predsjednik stranke Vukota Govedarica. Ovim potezom nije nanio štetu ljudima koji su ga prozivali nego meni lično i Gradskom odboru SDS-a Zvornik, zbog čega želim da se ogradim od Vasićevog prelaska u Ujedinjenu Srpsku – rekao je Dragomir Vasić.

 

On je potvrdio da će dva člana zvorničkog Gradskog odbora ići na sjednicu Glavnog odbora SDS-a u subotu, kao i 11 delegata na Skupštinu stranke.

 

-Trebalo je ići na sjednicu Glavnog odbora SDS-a u nadi da tamo ima dovoljno razumnih ljudi da ponište odluku o Vasićevom isključenju, kao i isključenju Obrena Petrovića iz stranke, jer to ne vodi ničemu. Naši stavovi su i dalje isti. Tražimo ostavku rukovodstva SDS-a i učešće u vlasti na svim nivoima iz dva razloga – radi sprečavanja daljih podjela u srpskom narodu, koje su evidentne, i efikasne zaštite interesa Republike Srpske u zajedničkim organima – rekao je Vasić.

 

Autor: Srpskainfo

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com