Menu

Princ iz Eleja 550x50

Izetbegović: Naredne sedmice sastanak SDA, SDP-a i DF-a o formiranju vlasti Istaknuto

Bakir-Izetbegovic-810x539Predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA), Socijaldemokratske partije (SDP) i Demokratske fronte (DF) naredne sedmice održat će sastanak na kojem će razgovarati o formiranju vlasti na nivou države BiH i entiteta FBiH, potvrdio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

 


On je u intervjuu za TV1 kazao da će se ponuda SDA bazirati na miru, stabilnosti, ideološkom pomirenju, reformama, NATO putu i u konačnici masovnoj izgradnji.

 

"Na tim sastancima SDA se neće ponašati sebično. Dakle, neće govoriti o nekim foteljama i pozicijama. Važno je da bitne pozicije uzmu kompetentni ljudi koji mogu to uraditi", rekao je Izetbegović.

 

Potvrdio je da će sastanak s delegacijom SDP-a biti održan već u utorak, a naredne sedmice (ponedjeljak ili srijeda) predstavnici SDA sjest će za isti stol i s delegacijom DF-a.

 

Istakao je da je potrebno definisati jasan program koji neće biti difuzan i u kojem će se jasno precizirati šta će se raditi u naredne četiri godine.

 

"Potrebno je da što više jakih stranaka bude u vlasti. A ne onih koje imaju jednog ili dva zastupnika. Naravno, i oni su dobrodošli kao i svako ko želi ovoj zemlji dobro. Što se tiče SDA, mi ćemo to raširiti maksimalno pa da imamo što manje onih koji prave otpor. Dijelit ćemo vlast da ne bismo dijelili zemlju", kazao je Izetbegović.

https://www.klix.ba

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com