Menu

Napeto u Beogradu: Demonstranti ušli u zgradu RTS-a, za njima i policija Istaknuto

protestisrbijaU zgradi Radio televizije Srbije u toku su razgovori predsjednika pokreta Dveri i jednog od lidera Saveza za Srbiju Boška Obradovića sa predstavnikom policije. Ispred zgrade se nalaze hiljade učesnika protesta "Jedan od pet miliona". Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović kazao je da je riječ o "nasilju, prijetnjama novinarima, demoliranju jer vam se ne sviđa nečija uređivačka politika".

 

 

Prema pisanju srbijanskih medija, načelnik beogradske policije rekao je Obradoviću da policija ne želi upotrijebiti silu prema građanima, ali da neće dozvoliti ugrožavanje zgrade ili napad na zaposlene javnog servisa. Policija je ušla u zgradu RTS-a i naredila demonstrantima da izađu. Na četvrtom spratu se ipak nalaze lideri opozicije koji sa uredništvom RTS-a želi postići dogovor o javnom obraćanju naciji. Organizatori protesta tvrde da je ulazak u RTS bio spontan, nikako planiran niti je ikome do nasilja.

 

Apelovano je na Obradovića da izađe iz zgrade i razgovara sa građanima koji su ostali ispred, kako bi se "spustila lopta". Obradović je na to kazao da niko ne želi da uništava imovinu ili napada zaposlene, već samo da neko od organizatora dobije pravo da govori na RTS-u.

 

Dio demonstranata sa večerašnjeg protesta "1 od 5 miliona", predvođeni Boškom Obradovićem, upao je u zgradu RTS iz Aberdareve ulice. U zgradu RTS došla je i policija. Učesnici protesta gađali su jajima zgradu Javnog servisa. Nakon toga su, predvođeni Obradovićem, ušli u prostorije RTS-a. Hodnike su izlijepili trakama i poručili da će se uključiti uživo u program.

 

Prethodno su najavili da će na dva sata blokirati RTS kako bi, kao i prošlog puta, održali improvizovani "Dnevnik slobodne Srbije".

 

Inače, učesnici protest dali su rok do 13. aprila da ostavke podnesu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić kada su najavljeni masovni protesti.

 

(nap)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com