Menu

Žandarmerija iz RTS-a izvela lidere opozicije, demonstranti poručili "gotov je, uhapsite Vučića" Istaknuto

policijabeogradU zgradi RTS-a u Beogradu nalaze se i predstavnici opozicije koji su zajedno sa građanima ušli u zgradu srbijanskog javnog servisa. Policija je uspjela ispratiti iz zgrade veliki broj demonstranata. Jedan dio je uspio ostati unutra. U zgradu RTS-a je oko 21:30 stigla Žandarmerija koja je blokirala ulaz u zgradu RTS-a ispred koje se nalaze hiljade učesnika protesta "Jedan od pet miliona".

 

 

Građani negoduju ispred zgrade. Svjetski mediji izvještavaju o upadu građana u zgradu RTS-a. Demonstranti poručuju: "Gotov je" i "Uhapsite Vučića".

 

Reporterka N1 Emina Kovačević koja je unutar zgrade RTS-a kazala je da su lideri opozicije pružali otpor pripadnicima Žandarmerije koja ih gura niz stepenice sa četvrtog sprata. Oko 22:15 Žandarmerija je iz zgrade RTS-a izvela lidere SzS Dragana Đilasa i Zorana Lutovca nakon čega je nastalo komešanje. Pripadnici Žandarmerije upotrebom kordona uspjeli su raščistiti prostor ispred RTS-a. Na njih demonstranti bacaju manje predmete i uzvikuju: Ostavke, ostavke, Lopov je, Gotov je...

 

Predstavnici opozicije tražili su da im se omogući javno obraćanje putem RTS-a.

 

Građani su ešto prije 23 sata odlučili da sjedi na tlo, dok su pripadnici Žandarmerije stajali ispred njih. Poručivali su im da skinu šljemove.

https://nap.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com