Menu

Završeni protesti u Beogradu, Obradović traži da uhapšene puste sutra do 15 sati Istaknuto

bg6Nakon sukoba policije i demonstranata situacija ispred policijske stanice u Beogradu se smirila, a demonstranti su se razišli. Lider pokreta Dveri Boško Obradović dao je rok MUP-u da pusti sve uhapšene demonstrante do sutra u 15 sati.

 


Demonstranti su se nagurivali s policijom, gađali ih flašama i uzvikivali pogrdne riječi ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću.

 

Uhapšeno je još nekoliko demonstranata, a ranije uhapšeni su odvedeni na sud gdje im se određuje pritvor. Obradović je najavio da, ukoliko demonstranti koji su uhapšeni zbog upada u zgradu RTS-a ne budu pušteni sutra do 15 sati, zakazati nove proteste.

 

Pozvao je sve da ostanu smireni i dostojanstveni. Roditeljima uhapšene djece je dozvoljen ulazak u stanicu, ali nije saopćeno da li su ih uspjeli vidjeti i saznati za šta ih terete.

 

Podsjetimo, protesti održani prvobitno ispred Predsjedništva Srbije, a potom su nastavljeni ispred policijske stanice u kojoj su zadržani demonstranti koji su uhapšeni zbog jučerašnjeg upada u zgradu RTS-a. Do sada je najmanje jedan demonstrant osuđen po hitnoj proceduri.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com