Menu

Izetbegović: Nisam vladao gvozdenom rukom, omogućit ćemo ulazak mladih u SDA Istaknuto

ba111Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je na 7. stranačkom kongresu kako je dobio unutarstranačku podršku zato što nije vladao gvozdenom rukom.

 

 


"Ne možete biti predsjednik SDA više od 12 godina. Otvorili smo kvote za žene, mlade i nebošnjake. Oborili smo starosnu granicu na 33 godine. Snaga SDA jesu muškarci Bošnjaci, ali na jedan vještački način mi ćemo omogućiti jedan povoljniji džender i omogućit ćemo ono što je neophodno - ulazak mladih SDA. Tu je kota za nebošnjake na svim nivoima. To neće biti masovno, ali bit će znakovito. Stranke treba da liče na BiH", rekao je Izetbegović.

 

Naveo je kako ne zna da li je statutom ikakva promjena učinjena u odnosu na predsjednika.

 

"Odgovoran sam za sve što se desi unutar stranke i unutar BiH", kazao Izetbegović.

 

Prema njegovim riječima, SDA će se zalagati za integraciju i suprotstavit se dezintegraciji BiH.

 

"Prioritet su unutrašnje integracije, integracije u EU, NATO i reforme zacrtane u mišljenju EU. Jako važan proces kreće iduće godine. Pola evropske legislative će biti usvojeno bez mogućnosti da se išta mijenja, po principu uzmi ili ostavi. To će izmijeniti funkcionisanje BiH", istakao je Izetbegović.

 

Poručio je kako će se SDA zalagati za iskorak ka bosanstvu.

(klix)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com