Menu

Problemi socijalista u Brčko distriktu: Đokić bez podrške u matičnom odboru? Istaknuto

kokan petar 630x420U Socijalističkoj partiji raste nezadovoljstvo rukovođenjem predsjednika Petra Đokića, a posljednji u nizu odbora koji otkazuju poslušnost predsjedniku partije je upravo njegov matični odbor u Brčkom.

 

 

Prema dobro obavještenim izvorima “Novosti” bliskim brčanskom odboru Socijalista, sukob je između Petra Đokića i njegovog sina Bojana sa jedne strane i predsjednika Opštinskog odbora Brčko Zorana Kokanovića, člana Glavnog odbora SPRS i poslanika u Brčko Distriktu. Đokići su pokušali da na posljednjoj sjednici kadriraju svog čovjeka na funkciju šefa Odeljenja za poljoprivredu u Brčkom, ali na kraju je prošao prijedlog predsjednika OO Kokanovića, uprkos pritiscima na članove odbora od strane Petra i Bojana Đokića.

 

– Prvo je na zahtjev predsjednika odbora Brčko smijenjen šef odjeljenja za poljoprivredu BD Zoran Gajić, odnosno podnio je ostavku iz “zdravstvenih razloga”, a Gajić je inače kadar Bojana Đokića, sina predsjednika partije. Na sjednici odbora, nije prošao prijedlog Petra i Bojana Đokića, koji su tražili da za šefa odjeljenja bude imenovan Boško Orlić, nego je prošao prijedlog Zorana Kokanovića, čovjeka koji je u Brčkom napravio rezultat i koji ima povjerenje većine Socijalista u ovom gradu – kažu dobro obavješteni izvori i dodaju da će na ovo mjesto biti imenovan Perica Burgić kojeg predlaže struja Kokanovića.

 

Izvori našeg lista tvrde da je Đokić poslije fijaska na sjednici opštinskog odbora u kasne sate telefonom kontaktirao gradonačelnika Brčkog i tražio da ne prihvati ostavku Gajića, kako ne bi prošao prijedlog Opštinskog odbora.

 

Sagovornici ovog lista tvrde i da se nije često dešavalo da predsjednik jedne partije nema podršku u matičnom odboru, pa se među Socijalistima uveliko priča o ponudi predsjedniku da se povuče i sa pozicije predsjednika i sa političke scene, nakon niza afera i činjenice da nema podršku ni u rođenom Brčkom.

 

– Socijalisti u Brčkom imaju rezultat i imaće ga ponovo, a rukovodstvo partije na čelu sa Đokićem i njegovim ambicioznim sinom Bojanom predstavlja kamen oko vrata. Nema liderstva, nego se radi isključivo o sitnim ličnim interesima i trgovinama, nema podrške, ali ima afera i kadriranja nesposobnih i nezaslužnih lica na najodgovornihe funkcije. U Brčkom je Petar pokušao da uvede sina kao osobu koja će preuzeti primat u partiji, ali je to na njihovo veliko iznenađenje propalo. Autoritet više nema ni Petar, a kamoli njegov sin, kažu naši izvori.

 

Takođe dodaju da je Đokić pokušao da “zavede red” u partiji poslije pobune hercegovačkih socijalista zbog kadriranja i odnosa rukovodsta partije prema odborima koji su napravili rezultate na prošlim izborima.

 

– Autoritet je pokušao pokazati u Brčkom, gde je smatrao da je “siguran”, ali je iz svega izašao kao predsjednik partije bez podrške iz sopstvenog odbora, ističu izvori.

 

Novosti su kontaktirale Bojana Đokića kako bi nam prokomentarisao situaciju u SP Brčko, ali nam je rekao da ne može komentarisati pomenute navode. Za razgovor nije bio raspoložen ni Zoran Kokanović predsjednik SP u Brčkom, koji je rekao da ima privatnih obaveza. Petar Đokić lider SP nije bio dostupan za izjavu.

 

Sjednica Vlade RS

 

Unutrašnji problemi za Đokića predstavljaju samo dio tereta, jer kao ministar rudarstva i energetike našao se na udaru premijera Radovana Viškovića, zbog stalnog pristizanja negativnih mišljenja na dodjele koncesija. Već duže vrijeme u pripremi je Tematska sjednica Vlade RS na kojoj će biti analiziran rad Đokića kao ministra i njegovih koncesija, ali tok posebne sjednice Vlade RS zavisiće od dešavanja u SP i mogućnosti da Đokić izugubi podršku u stranci.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com