Menu

Brčak "amidža" ima novu funkciju Istaknuto

muniDom naroda Parlamentarne skupštine BiH počeo je zasjedanje u Sarajevu. Prije rasprave o dnevnom redu, Dragan Čović, predsjedavajući ovog doma, obavijestio je prisutne da je Centralna izborna komisija BiH donijela odluku o dodjeljivanju mandata delegatu Munibu Jusufoviću iz Saveza za bolju budućnost BiH.

 

 

Čović je podsjetio da je Fahrudinu Radončiću, donedavnom delegata u Klubu bošnjačkog naroda u ovom domu, izborom na poziciju ministra sigurnosti BiH, prestao delegatski mandat.

 

Nakon toga, CIK je Jusufoviću, kao sljedećem kandidatu SBB-a, dodijelio mandat u Domu naroda, a uvjerenje o tome danas je Jusufoviću uručio Branko Petrić, predsjednik CIK-a.

 

Munib Jusufović svečano je položio i zakletvu, odnosno izjavu kojom se obavezao na poštivanje Ustava BiH i zakona pri obavljanju delegatske dužnosti.

 

Izvor: Avaz.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com