Menu

Trump najavio novi lijek za koronavirus, uskoro će biti dostupan Istaknuto

tr777Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump izjavio je danas kako je omogućio da se lijek koji se koristi protiv malarije testira na pacijentima zaraženim koronavirusom i da za sada pokazuje dobre rezultate.

Trump tvrdi, kako javlja CNN, da bi lijek naziva hidrokriklorokin mogao biti gotovo odmah dostupan za liječenje Covida-19.

 

"Već se neko vrijeme on koristi tako da znamo da ukoliko neće djelovati kako predviđamo, ipak neće nikoga ubiti. Moramo ukloniti svaku nepotrebnu prepreku. I to smo učinili. Imamo dobre rezultate", rekao je Trump.

 

Američki predsjednik je dodao i da se radi o uobičajenom lijeku koji će uskoro biti dostupan na recept za liječenje onih koji su zaraženi koronavirusom.

 

"Ovaj lijek će sve promijeniti", poručio je Trump.

 

Inače, Trump je danas pozvao i Američku upravu za hranu i lijekove da pojednostavi svoje procese kako bi se ubrzao razvoj terapija usmjerenih na liječenje koronavirusa.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com