Menu

Nove mjere u Crnoj Gori zbog povećanja broja zaraženih Istaknuto

cg65Nacionalno koordinaciono tijelo Crne Gore, zbog povećanja broja osoba zaraženih virusom korona, donijelo je odluku o zabrani vjerskih skupova na otvorenim javnim mjestima, osim na površinama koje pripadaju vjerskim objektima, kao i političkih skupova.

Odlučeno je i da se sahrane obavljaju samo u užem krugu porodice.Nacionalno koordinaciono tijelo donijelo je odluku i o zabrani prisustva gledalaca sportskim događajima.Laboratorije Instituta za javno zdravlje od posljednjeg presjeka analizirale su 111 uzoraka, od kojih su tri pozitivna na virus korona.Iz Instituta je saopšteno da su dva novozaražena iz Danilovgrada i oni su kontakti prethodno pozitivnog slučaja, dok je jedan novi slučaj iz Gusinja i za izvorom infekcije se traga.U Crnoj Gori trenutno je aktivno 90 slučaja Covida-19, od kojih 35 u Rožajama, 19 u Podgorici, 10 u Bijelom Polju, pet u Budvi, po četiri u Baru i Beranama, po tri u Ulcinju i Danilovgradu, po dva u Pljevljima i Cetinju, te po jedan u Tuzima, Kotoru i Gusinju.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com