Menu

SNSD Brčko o sunovartu SDS-a Istaknuto

snsd 696x464Agonija Srpske demokratske stranke u Brčkom, ne samo da ne prolazi, već se produbljuje. Potvrđuje to i najnovije saopštenje za javnost ove stranke, u kome se krivci za propast SDS-a, umjesto u vlastitim dvorištu, i dalje traže u drugim političkim subjektima.

Sunovrat SDS-a u Brčkom, na žalost, započeo je rušenjem svesrpske koalicije sa SNSD-om, zarad ličnih interesa pojedinaca u toj stranci, a nastavio se antisrpskim djelovanjem poslanika SDS u Skupštini distrikta, koji su, u pokušaju da obore svaki konstruktivan prijedlog vlasti, glasali protiv zatvaranja deponije na Ilićki, kao i protiv gradnje obdaništa sredstvima Vlade RS i Srbije, o čemu svedoče i zapisnici sa sjednica brčanskog parlamenta,a godinama su blokirali i nastavak gradnje produžetka Bulevara mira.


Umjesto zaštite i afirmacije srpskih interesa u Brčkom, SDS se tako opredjelio za zaštitu duplih primanja svojih poslanika u Skupštini distrikta, koji će u javnosti ostati upamćeni, ne samo po odsustvu empatije za zahtjeve članstva SDS-a i interes Srba u Brčkom, već i po spremnosti da u cilju zadržavanja poslaničkog paušala i uticaja na zapošljavanje u javnom sektoru, mijenjaju čak i nacionalnu pripadnost sa svakim izbornim ciklusom.


Birači nisu okrenuli leđa SDS-u, zbog SNSD-a, već upravo zbog monopola koji su uspostavili pojedinci unutar te stranke, stavljajući se ispred SDS-a i srpskog naroda.


Bez obzira na sve, SNSD se nada da će u interesu srpskog jedinstva i stvaranja što šire koalicije političkih partija sa sjedištem u RS, doći do promjena u politici brčanskog SDS-a, jer političke partije i pojedinci, ma kako velike lične ambicije imali, ne mogu biti važniji od RS i srpskog naroda i njihovih potreba u Brčkom.

 


OO SNSD

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com