Menu

Vučić: Srbija mora da brine o RS-u, u tri godine smo uplatili 120 miliona KM Istaknuto

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je u Banjoj Luci 15 sanitetskih vozila, a u svom obraćanju govorio je ponovo o srpskom jedinstvu s obje strane Drine.
"Srbija mora da brine o Republici Srpskoj, ona mora uvijek da bude dostupna, na raspolaganju i to ljudi treba da znaju", kazao je Vučić na početku nabrajajući sve uplate koje Vlada Srbije doznačava RS-u.
Mi danas imamo više novca, bez obzira na krizu, nastavio je, kazavši kako tim novcem može da "ispravlja nepravde nanesene svom narodu".
"Ako mi o sebi ne budemo brinuli, šta da očekujemo od drugih. Zbog neizmjerne ljubavi koja postoji između Srbina iz Banje Luke i Beograda, mi moramo da se brinemo. Koliko god bude trebalo, pomoći ćemo", izjavio je on.
Navodeći i četiri općine u FBiH Vučić je to nazvao jedinstvenim srpskim bićem.
"Podržavamo teritorijalni integritet BiH, ali niko nam ne može zabraniti da podržavamo Republiku Srpsku. U protekle tri godine smo doznačili 120 miliona KM", kazao je.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com