Menu

Bakir Izetbegović o mogućnosti nove revizije presude protiv Srbije (VIDEO) Istaknuto

bakir1Bakir Izetbegović, lider SDA u Pressingu na N1 komentarisao je mogućnost nove revizije presude protiv Srbije za genocid.

 

 

"Ja sam kazao ovako: Ako sam negdje grešku napravio što nisam upoznao društvo u Vijećnici da su nam kazali iz registrara suda da nemamo gore predstavnika i doveo u pitanje legitimaciju da li Softić može da nas predstavlja" - izjavio je Bakir Izetbegović u Pressingu na N1.

 

"Svi advokati i savjetnici su rekli da to treba ignorisati. Ja govorim o papiru registrara, koji je rekao da neamo agenta. S time sam trebao upoznati ljude u Vijećnici", kazao je.

 

"Nisam sankcionirao savjetnike, oni su imali takvu procjenu. To sam trebao podijeliti sa političarima i javnošću, to je moja greška", pojasnio je Izetbegović na pitanje o reviziji presude za genocid protiv Srbije.

 

"Trebao sam reći imamo papir - ne daju nam da uđemo u sudnicu. Napravili su grešku, advokati... Nisu sve moji ljudi, to su međunarodne ugledne sudije, ugledni profesori iz Ttalije, Francuske, Amerike, rekli su da to treba ignorisati", naveo je.

 

A ima li šanse za novu?

 

"Zavisi od presude Mladiću, ako se proširi na još šest opština, Prijedor, Vlasenica itd. Politika će to zaustaviti. Politika je zaustavila i ovu. Ako se politika ne bi upetljala, a presuda Mladiću za još ove opštine, to je novi element da se traži nova revizija."

 

Istakao je kako ne zna precizno detalje Mehanizma, ali to je novi momenat koji bi mogli iskoristiti.

 

(N1)

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com