Menu

Gradonačelnik Tirane uručio Šefiku Džaferoviću Ključ grada Istaknuto

 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, koji boravi u službenoj posjeti Albaniji, susreo se danas u Tirani s gradonačelnikom Tirane Erionom Veliajem.

Predsjedavajući Džaferović i gradonačelnik Veliaj razgovarali su o projektima koji se realiziraju jer su Tirana i Sarajevo pobratimski gradovi od 1996. godine što označava međugradsko partnerstvo između dva grada s ciljem kulturne i privredne razmjene.

- Cilj ove posjete je da se ojača saradnja između dvije zemlje jer imamo sve uvjete za najbolju saradnju ali ona još nije na nivou kojem bi mogla biti. Vrijeme je da otvorimo novu stranicu i krenemo dalje na političkom, ekonomskom i kulturnom planu u bilateralnoj, regionalnoj i euroatlantskoj sferi. Nakon svih ovih sastanaka vjerujem da ce se to i dogoditi - kazao je ovom prilikom Džaferović.
Veliaj je danas Džaferoviću svečano uručio Ključ grada Tirane.

Nakon susreta s gradonačelnikom, predsjedavajući Džaferović uputio se na sastanak s predsjednikom Parlamenta Republike Albanije Gramozom Ruçijem.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com