Menu

Danas sastanak Satlera i članova Predsjedništva BiH Istaknuto

 

Danas sastanak Satlera i članova Predsjedništva BiH
Satler je ocijenio da je zabilježen duži period stagnacije u BiH, neformiranje vlasti, različite blokade, zbog čega je, kako je rekao, izgubljeno dragocjeno vrijeme
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Željko Komšić primit će danas šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika Evropske unije, ambasadora Johana Satlera (Johann Sattler).

Očekuje se da će tema sastanak biti izvještaj o napretku za BiH koji je Satler jučer uručio predsjedavajućem Vijeća minsitara BiH Zoranu Tegletiji, a u kojem navedeno da su najpozitivnije stvari zabilježene u proteklih nekoliko mjeseci.

Satler je ocijenio da je zabilježen duži period stagnacije u BiH, neformiranje vlasti, različite blokade, zbog čega je, kako je rekao, izgubljeno dragocjeno vrijeme.

U izvještaju o napretku BiH ka članstvu u EU postoje neke pozitivne, ali i negativne stvari, kazao je jučer Satler, nakon što je izvještaj uručio predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Zoranu Tegeltiji.

- Održava se duži period stagnacije u BiH, neformiranje vlasti, razne blokade.

Izgubljeno je vrijeme i u nekim oblastima nisu napravljeni neki veći iskoraci – istakao je Satler.

Naveo je da je ipak uočio spremnost za kompromis.

- Tu, prije svega, mislim na sporazum za Mostar, koji je sam po sebi pokazao da politički lideri, kada postoji volja, mogu pronaći zajednički jezik – pojasnio je Satler.

- Neznatan je napredak u oblasti borbe protiv kriminala i korupcije. To su stvari koje utječu negativno na građane. Nepostojanje kontakt tačke za EUROPOL ima svoje nedostake za rješavanje ovog problema – poručio je Satler.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com