Menu

Ujedinjena Srpska odstranjena iz učešća na lokalnim izborima Istaknuto

ujCentralna izborna komisija BiH danas je raspravljala o video sporu stranke Ujedinjena Srpska, koji je podigao mnogo prašine u javnosti. U tom spotu su Bošnjaci, Hrvati i Albanci predstavljeni kao neprijatelji Srba. Spot je već u javnosti okarakterisan kao fašistički i nacionalistički.

 

CIK je donio odluku da se Ujedinjenoj Srpskoj poništi ovjera za učešće na lokalnim izborima, da se naredi uklanjanje spota sa Youtube-a, te da se predsjednik US Nenand Stevandić kazni sa 10.000 KM.

 

U izjašnjenju o ovom spotu, iz Ujedinjene Srpske u naveli kako se ne radi o predizbornom videu, nego o pozivu drugim strankama na ujedinjenje.

 

CIK je danas također raspravljao o Savezu nezavisnih socijaldemokrata i o Socijaldemokratama BiH, u kontekstu plaćenog političkog oglašavanja prije zvaničnog početka izborne kampanje.

 

U oba slučaja se radi o postavljanju bilborda. Promotivne plakate su postavile Općinska organizacija SDBiH Srebrenik i Mladi SNSD-a. Obje stranke su kažnjene sa po 1.000 maraka.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com