Menu

Princ iz Eleja 550x50

Arizona: Trumpovi simpatizeri protestuju i traže "zaustavljanje krađe", pojedini došli s puškama (VIDEO) Istaknuto

ame4Simpatizeri aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa okupili su se ispred jednog mjesta za brojanje glasova u saveznoj državi Arizoni zahtijevajući da se "zaustavi krađa" i da se svi listići prebroje.

 

Njihovo okupljanje u gradu Phoenixu je reakcija na nepotvrđene glasine da se glasovi za Donalda Trumpa ne uzimaju u obzir. Većina okupljenih građana ne nosi maske, dok su neki sa sobom ponijeli oružje.

Iako su mediji poput Foxa i Associated Pressa saopćili da je elektore Arizone još jučer uzeo Joe Biden, mnogi se s tim ne slažu jer brojanje navodno nije okončano u mjeri koja dozvoljava projekciju pobjednika.


Pored Georgije, Nevade i Pennsylvanije, Arizona je još jedna država u kojoj se borba kroz brojanje glasova nastavlja, jer se republikanci nadaju da će Trump preokrenuti situaciju.

Četrdesetogodišnji Chris Michael je među demonstrantima i kaže kako samo želi da svi glasovi budu prebrojani te da želi garanciju da će se to i desiti.

Glasine često razbuktava sam predsjednik SAD-a koji na društvenim mrežama širi neprovjerene informacije o "pobjedama" u pojedinim državama i "krađi" glasova koju navodno orkestrira Demokratska partija.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com