Menu

Hašim Tači podnio ostavku Istaknuto

 

Specijalni sud u Hagu je potvrdio optužnicu protiv Hašima Tačija, to je na konferenciji za medije potvrdio kosovski predsjednik.

- Da bih zaštitio integritet Kosova, poštujući partnerstvo sa međunarodnom zajednicom, danas podnosim ostavku na mjesto predsjednika. Osjećam se veoma ponosno na ovu odgovornost koju sam nosio. U ovim novim okolnostima pozivam političke snage da budu oprezne da se ne produbljuju u skupu ili institucionalnu krizu, zemlja nema vremena da izgubi, da održi smirenost - naveo je Tači.

Ranije danas, optužnica je potvrđena i protiv predsJednika Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija, koji je najavio da će se predati istražiteljima.
Podsjećanja radi, optužnicu protiv Tačija, Veseljia i devet pripadnika OVK-a Specijalizovano tužilastvo je podnijelo je Specijalizovanim vijećima Kosova 24. aprila, a rok od šest mjeseci za njenu potvrdu istekao je 24. oktobra.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com