Menu

Štab demokrata optimističan: Naši podaci pokazuju da će Biden biti novi predsjednik SAD-a Istaknuto

time 100 Joe BidenBidenov štab ponovo je predvidio da će na izborima 2020. godine Joe Biden pobijediti Donalda Trumpa, poručivši kako će pobjedu omogućiti glasovi koji će biti prebrojani u Nevadi i Pennsylvaniji.

"Naši podaci pokazuju da će Joe Biden biti sljedeći predsjednik Sjedinjenih Država", rekla je u četvrtak voditeljica kampanje Joea Bidena Jen O'Malley Dillon tokom online brifinga s novinarima.U Nevadi, gdje je Biden u prednosti u odnosu na Trumpa prema do sada prebrojanim glasovima, očekuju pobjedu budući da postoji razlika od blizu 8.000 prebrojanih glasova.U Pennsylvaniji, O’Malley Dillon je rekla da će Biden pobijediti sa "znatnim brojem glasova".
O'Malley Dillon je rekla da očekuje da će, bar kada je riječ o Nevadi, brojanje glasova biti u četvrtak "završeno i rezultati objavljeni".Utrku u Georgiji je nazvala "pravim nadmetanjem", obrazloživši da je Biden prekinuo Trumpovo vodstvo i da mu prebrojani glasovi idu u prilog.

 

(klix)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com