Menu

U neredima u Washingtonu četvero mrtvih, nastavljena sjednica za potvrdu Bidenove pobjede Istaknuto

bijelPolicajci u zaštitnoj opremi i dalje čuvaju ulice oko Kapitola nakon nasilnih demonstracija u kojima su zvanično poginule četiri osobe. Gradonačelnica Washingtona naredila je policijski sat tokom noći.

Iz policije su rekli da su umrle još tri osobe, žena i dva muškarca. Povrijeđeno je najmanje 14 osoba, mahom policajaca.Šef vašingtonske policije dodao je da su uhapšene 52 osobe - četiri zbog nošenja pištolja bez dozvole, jedna zbog nošenja hladnog oružja, 47 zbog kršenja policijskog sata i nezakonitog ulaska.Dodali su da je "incident s prijetnjom unutarnje sigurnosti razriješen". Objavljeno je obavještenje za "povratak u normalan rad".Zajedničko zasjedanje Senata je u toku, a prigovor na glasanje o izborima u Pensilvaniji je odbijen. Kada se to završi, zajednička sjednica nastavlja se da bi se nastavilo ovjeravanje glasova izbornog kolegija i Bidenove pobjede.Kongres je potvrdio izborne glasove za 37 država.Demokrati pozivaju potpredsjednika Mikea Pencea da se pozove na 25. amandman i smijeni Donalda Trumpa s funkcije i prije inauguracije Joea Bidena.

 

(klix)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com