Menu

Zbog Brexita došlo do nestašice u pojedinim britanskim trgovinama Istaknuto

brexVelika Britanija je prije dvije sedmice zvanično istupila iz Evropske unije, a vozači kamiona primorani da danima čekaju u vozilima da bi mogli izvesti robu. Za sve je kriva birokratija, a u pojedinim britanskim trgovinama je došlo do nestašice nekih proizvoda.

 

Promjena carinskih pravila je za posljedicu imala nestašicu. Vozači kamiona su nervozni."Nije dobro. Ovo je previše papirologije, previše čekanja, previše vremena. Ovo nije dobro", izjavio je vozač iz Poljske.Jedan od vodećih špeditera je upozorio da neki prijevoznici odbijaju uvesti robu zbog papirologije. U Sjevernoj Irskoj koja ima komplikovane odnose s ostatkom Velike Britanije, već je došlo do nestašice britanskih proizvoda.S problemima se suočila Kieran Sloan koja upravlja slastičarnom u Sawers u Belfastu. Kako je kazala, kompanije im govore da ne mogu do daljnjeg isporučiti robu. Trgovci u Sjevernoj Irskoj su ukazali da im ništa ne preostaje nego da kupuju proizvode iz EU, prenosi AFP.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com