Menu

BF0DF8D7 698E 4208 84D6 5133D35205E8

Slovenačka vlada: Nikada se nismo bavili raspadom BiH Istaknuto

lju8Vlada Slovenije, niti je primila k znanju, niti razgovarala o non-pejperu koji je pominjan u izveštajima proteklih nekoliko dana, a koji je izazvao buru reagovanja u regionu, saopšteno je iz Kancelarije slovenačke Vlade za komunikaciju sa medijima.

“Vlada i njena tijela takođe nisu uzimali u obzir, pripremali ili razgovarali o bilo kakvom izvještaju iz 2011. godine, kao što je naveo /nekadašnji poglavar Islamske zajednice u BiH/ Mustafa Cerić u pismu bivšem predsjedniku Slovenije Milanu Kučanu, kao ni navodni non-pejper, koji se na to odnosi, niti se bavila u bilo kojem drugom kontekstu raspadom BiH, koji se spominje”, navedeno je u saopštenju.

 

Iz Vlade je saopšteno da ni Ministarstvo spoljnih poslova, niti bilo koje drugo ministarstvo sadašnje Vlade Slovenije nije bilo uključeno u ovakve aktivnosti.

 

U saopštenju je naglašeno da Slovenija i druge interesne grupe u regionu, EU i šire ulažu sve napore kako bi ubrzali evroatlantsku integraciju zapadnog Balkana.

 

“Čineći tako, Slovenija je uvjerena da nijedan korak u ovom smjeru ne bi trebalo da ugrozi mir i suživot u BiH i regionu”, poručuju iz Vlade Slovenije.

 

https://bhrt.ba/

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com