Menu

BF0DF8D7 698E 4208 84D6 5133D35205E8

Nakon pritiska vlasti Italijan napušta otok na kojem je živio sam 32 godine Istaknuto

itallItalijan koji je živio sam na otoku 32 godine prisiljen je da ga napusti zbog pritiska vlasti.

 

 

Osamdesetjednogodišnji Mauro Morandi je stigao na otok Budelli 1989. godine, ali su vlasnici otoka prošle godine odlučili da on ode. Otok je poznat po svojoj roze plaži.

 

"Odlazim u nadi da će Budelli biti zaštićen u budućnosti kao što sam ga ja štitio 32 godine", napisao je Morandi na Facebooku.

 

On je na otok došao 1989. godine te je upoznao njegovog čuvara koji je odlazio u penziju. Od tada je počeo živjeti na otoku, binuti se o njemu, a često je razgovarao s turistima.

 

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Međutim, u proteklih nekoliko godina je bio izložen pritisku da ode. Predsjednik Nacionalnog parka La Maddalena Fabrizio Fonnesu je prošle godine za CNN rekao da je Morandi ilegalno promijenio ubjekt u kojem živi, a radi se o nekadašnjoj radio stanici koja datira iz Drugog svjetskog rata.

 

Peticiju za Morandijev ostanak je potpisalo 70.000 ljudi, ali uzalud. U nedjelju je potvrdio da odlazi te da će živjeti u malom stanu koji se nalazi na obližnjem otoku La Maddalena.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com