Menu

Princ iz Eleja 550x50

Erdogan uoči dolaska: BiH je ključna balkanska zemlja sa multikulturalnom strukturom Istaknuto

 

Predsjednik Turske Reccep Tayyip Erdogan uoči današnje posjete Bosni i Hercegovini poručio je da je "BiH ključna balkanska zemlja sa multikulturalnom strukturom", te da Turska pridaje veliku važnost njenoj sigurnosti i stabilnosti.

 

Predsjednik Turske bi na Međunarodni aerodrom Sarajevo trebao doputovati u 11 sati u pratnji delegacije.

 

Nakon dolaska u glavni grad BiH turski predsjednik će obići mezar prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića, na Šehidskom mezarju Kovači.

 

Erdogan bi trebao klanjati džumu-namaz u Baščaršijskoj džamiji, odnosno džamiji Havadže Duraka, koja od 16. stoljeća krasi staro jezgro Sarajeva, a koju je restaurirala Generalna direkcija vakufa Republike Turske.

 

Predsjednik Turske će se potom sastati sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željkom Komšićem, Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom.

 

- Tokom posjete imat ćemo priliku razgovarati o zajedničkim koracima kako bismo unaprijedili saradnju - kazao je Erdogan, prenosi Anadolija.

 

 

Nakon sastanka i radne večere predviđena je konferencija za novinare.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com