Menu

CIK: Sutra žrijeb političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću Istaknuto

 

U skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i Uputstvom o postupku žrijebanja političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću, Centralna izborna komisija BiH će sutra, sa početkom u 11:00 sati, u svom sjedištu u Sarajevu organizirati žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću.

 

 

Centralna izborna komisija BiH obavještava političke subjekte, medije i sve aktere izbornog procesa u Bosni i Hercegovini da je žrijebanje javno, navode iz CIK-a BiH.

 

Žrijebanje će biti otvoreno za javnost i na način da će se postupak žrijebanja emitirati uživo putem live streaminga na web stranici Centralne izborne komisije BiH, www.izbori.ba, kao i na facebook stranici – Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine.

 

Centralna izborna komisija BiH, nakon provedenog žrijebanja, svojom odlukom određuje redoslijed političkih subjekata na glasačkom listiću koji će se primjenjivati na Općim izborima u BiH zakazanim za 02.10.2022. godine. O postupku žrijebanja se vodi zapisnik, koji će zajedno sa navedenom odlukom biti dostupan javnosti na web stranici Centralne izborne komisije BiH, stoji u saopćenju.

 

Izvor: BHRT

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com