Menu

Dom naroda PSBiH: Usvojeno ukidanje akciza na gorivo na mjesec, opet ide na Predstavnički dom Istaknuto

 

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici je izglasao ukidanje akciza na gorivo, ali je pitanje da li će toga zaista doći, jer, s obzirom na izmjene u prijedlogu zakona, istu odluku treba donijeti i Predstavnički dom, prenosi Anadolu Agency (AA).

 

Na današnjoj sjednici usvojen je tekst zakona uz amandman Dušanke Majkić, poslanice SNSD-a, da akcize budu ukinute na period od mjesec dana.

 

S obzirom da je ranije Predstavnički dom usvojio zakon drugačijem tekstu, sada je neophodno da se novom odlukom usaglasi sa Domom naroda. To znači da je potrebno sazvati novu sjednicu Predstavničkog doma, kako bi se raspravljalo i eventualno usvojio zakon u istom tekstu kao u Domu naroda, što je neophodno da bi zakon mogao stupiti na snagu.

 

Stoga je jasno da će bh. građani još neko vrijeme sačekati kako bi gorivo plaćali za 30 do 40 konvertibilnih feninga jeftinije nego sada.

 

Izvor: AA

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com