Menu

Sutra u Brčkom koncert Crvene jabuke, ulaz besplatan Istaknuto

Crvena-jabukaaaaU okviru kulturno-sportske manifestacije "Brčansko ljeto – Savski cvijet 2017" u srijedu /9.8./ na brčanskoj Blatuši održati će se koncert "Crvene jabuke".

 

Koncert počinje u 21 sat i ulaz je besplatan.

 


Grupu "Crvena jabuka" 1985. godine osnovali su Dražen Ričl (vokal ,gitara) i Zlatko Arslanagić (gitara). Pridružili su im se Dražen Žerić (klavijature), Aljoša Buha (bas-gitara) i Darko Jelčić (bubnjevi). Svoj prvi album pod nazivom "Crvena jabuka", sa hitovima "Bježi kišo s prozora", "Dirlija" i "Sa tvojih usana", sastav izdaje 1986. godine.

 

Peti album "Nekako s' proljeća", na kojem gostuje Kemal Monteno, snimaju 1991. Autor svih pjesama na albumu "Nekako s proljeća" je Zlatko Arslanagić. Zbog izbijanja rata u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj sastav odustaje od planirane turneje.

Grupa se ponovo okuplja 1995. godine sa novom postavom: Žera, Cunja, Krešo (bas-gitara), Mario Vuković-Jimmy (gitare), Danijel Lastrić (klavijature), Nikša i Dilajla.

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com