Menu

Manifestacija "Župsko sijelo 2017" u Boću okupila preko hiljadu posjetitelja Istaknuto

boceŠest kilometara južno od Brčkog u selu Boću već 24 godine za redom odvija se kulturno-sportska i zabavna manifestacija koja je još davne 1994. godine pokrenuta u glavnom gradu Austrije kao skup dijaspore, da bi 1996. godine bila preseljena u Boće i od tada se kontinuirano održava do današnjih dana. Manifestacija je tada nazvana „Župsko sijelo", a okuplja mještane tri brčanska sela Boće, Boderište, Dubravice te njihove goste i sve ljude dobre volje.

 

Sama manifestacija ove kao i prethodnih godina traje 10-15 dana i sastoji se od niza sportskih, kulturnih, zabavnih i drugih društvenih sadržaja, a centralna svečanost je „Župsko sijelo" tj. okupljanje mještana ova tri sela i njihovih gostiju na zajedničkoj večeri i druženju. Ove godine ta večera okupila je gotovo 1000 mještana i gostiju. Program je počeo 30.7. „Malim seoskim olimpijskim igrama", nastavio se „Dječjim malonogometnim turnirom", „Turnirom u gađanju iz zračne puške", „Svečanom večerom" itd, a neki od događaja su zbog ekstremnih vrućina nažalost morali biti odgođeni.

 

Sutra u četvrtak 9.8.2017. program se nastavlja tradicionalnim turnirom u boćanju pod nazivom „Boćani se boćaju", turnirom u beli, pikadu, šahu. Turnir će se odvijati na terenima malih sportova u Boću, a očekuje se zanimljivo druženje uz dobru i vedru atmosferu za sve posjetitelje. Manifestacija završava u subotu 12.8.2017. odbojkaškim turnirom i završnim svečanostima.

Očekuje se da će kroz sve ove dane u manifestaciji izravno ili neizravno sudjelovati ukupno oko 1500 sudionika i posjetitelja, a organizatori tj. MZ Boće ističu da su vrlo zadovoljni realizacijom i odazivom mještana i gostiju, pogotovu ako se uzme u obzir činjenica da su manifestaciju svih ovih dana pratile ekstremne ljetne temperature zbog kojih su neke od aktivnosti morale biti i otkazane.

 

Organizatori također ističu da se ova manifestacija financira uglavnom iz samodoprinosa mještana te da, iako je najstarija i najbogatija manifestacija ovoga tipa koja bez prekida traje već 24 godine, nikada nije uvrštena u program „Savskog cvijeta" zbog samo nekima znanih razloga. Također ističu da su baš zbog te činjenice naročito ponosni. Osim toga svake godine se biraju i kum i kuma župskog sijela koji su ove godine donirali ukupno 7.500 KM za infrastrikturne projekte u ovoj lokalnoj zajednici.

 

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se sutra od 18:00 sati odazovu turniru „Boćani se boćaju" te da u subotu također od 18:00 sati svi dođu na terene malih sportova u Boću gdje će se održati tradicionalni odbojkaški turnir.

 

/Radio Brcko/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com