Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

U Policiji Brčko distrikta BiH probni rad započelo osam policijskih službenika Istaknuto

policija probni rad sep 20171Nakon što su uspješno završili osnovnu policijsku obuku na akademiji i u Policiji Brčko distrikta BiH, danas je u prostorijama Policije Brčko distrikta BiH, upriličena dodjela službenih znački i legitimacija za osam policijskih službenika, u činu policajac, koji su počeli sa probnim radom.

 

U skladu sa Zakonom o policijskim službenicima Brčko distrikta BiH, službene značke i legitimacije, novim policijskim službenicima, uručio je šef Policije, gospodin Goran Pisić.

 

Novi policijski službenici će biti raspoređeni u jedinice Policije i u narednih 12 mjeseci će obavljati probni rad koji će biti usmjeravan i nadziran od strane neposrednih mentora i rukovodilaca policijskih jedinica.

 

Inače, ovi policijski službenici su ranije prošli policijsku obuku i stručno usavršavanje policijskih kadeta u vremenskom trajanju od 13,5 mjesci mjeseci, koja se realizovala u tri faze, i to: I-faza "Osnovna policijska obuka na Policijskoj akademiji", II faza podrazumijevala "Stručno osposobljavanje" i III faza je "Refleksivna faza" koja podrazumijevala polaganje stručnog ispita.

 

policija probni rad sep 20172

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com