Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

U akciji "Spavač" jedno lice iz Brčkog lišeno slobode zbog posjedovanja oružja, municije... Istaknuto

spavac4Provodeći planske aktivnosti na suzbijanju rasturanja opojnih droga na području Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, tokom jučerašnjeg dana (20.09.2017. godine) u ulici Mehmedagića u Brčkom proveli akciju kodnog naziva "SPAVAČ".

 

Naime, tokom večernjih sati policijski službenici su postupili po prikupljenim operativnim saznanjima, da tri lica posjeduju i vrše prodaju opojne droge "marihuane" i duhana, na području Brčko distrikta BiH.

 

Lica su locirana i na osnovu naredbe Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, nad istima je izvršen pretres, kao i pretres stana i vozila koje su koristili.

 

Tokom pretresa, uz korištenje službenog psa za detekciju narkotika, proanđena je i oduzeta biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "marihuanu", jedan pištolj, pištoljska i puščana municija, te preko 100 kilograma rezanog duhana.

 

U prostorije policije, na kriminalističku obradu, pozvana su tri lica nakon čega je lice sa inicijlima S.S. rođen 1955. godine sa područja Brčkog, lišeno slobode.

 

Zbog osnova sumnje da je lice S.S. počinio krivično djelo ¨Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga¨ iz člana 232. i krivično djelo "Nedozvoljena trgovina" iz člana 261. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, Policija će protiv imenovanog podnijeti izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH radi daljeg krivično-pravnog procesuiranja.

 

spavac1spavac2spavac3

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com