Menu

Zajedničkim akademskim časom započela nova školska godina na Visokoj školi eMPIRICA u Brčkom i Tuzli Istaknuto

slika9Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA je u ponedjeljak, 09. oktobra 2017. godine, upriličila svečani akademski čas za novu generaciju svojih studenata – šestu u Brčkom i treću u Tuzli, čime je i službeno obilježen početak nastave u novoj akademskoj godini. Akademski čas je počeo u isto vrijeme u Brčkom i Tuzli, gdje su se uz upotrebu najsavremenijih ICT tehnologija (Cisco WebEx web konferencijski sistem) studenti i nastavnici iz oba grada susreli u zajedničkom virtualnom prostoru.


Akademskom času se odazvao veliki broj brucoša, kojima je dobrodošlicu poželio direktor Visoke škole eMPIRICA mr.sc. Muhdin Mujačić riječima: „ Još jedna uspješna godina je iza nas, puna nastojanja da dokažemo svoju kvalitetu i da pružimo obećano svojim studentima - da ćemo ih učiniti istinskim stručnjacima, dobrim zaposlenicima, poželjnim saradnicima, odgovornim građanima. Smatramo, a u tome od svojih studenata i poslodavaca koji ih zapošljavaju po diplomiranju dobijamo brojne potvrde, da dato obećanje predanim radom i zalaganjem nastavnogosoblja svakodnevno ispunjavamo. Dokaz tome su svakako i naše prve dvije generacija promoviranih diplomanata, a čiji kvalitet je veoma brzo prepoznat na tržištu rada u BiH i van nje. Naše analize pokazuju da je 87% njih pronašlo svoje prvo zaposlenje u struci unutar 3 mjeseca od diplomiranja.

 

Zaposleni su u IT i drugim kompanijama u okruženju, većinom onim u kojima su izvodili svoje praktično obrazovanje tokom studija, ali i u kompanijama širom svijeta, bilo da posao obavljaju na daljinu, ili su odselili u zemlju zaposlenja.", te je na kraju istakao: „Ovom prilikom vam, ispred Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, želim uspješno studiranje i ulazak u akademsku zajednicu. Učinimo sve da rad i rezultati vas studenata ali i ove visoke škole budu vaš i naš ponos, da budu mjera naše akademske ozbiljnosti i vaše mladalačke upornosti i zalaganja. "

Nakon svečanog dijela, studenti su pristupili edukaciji za korištenja servisa koje im Visoka škola eMPIRICA besplatno obezbjeđuje:
• eCampus platforma za online učenje,
• Microsoft Imagine Premium – skup Microsoftovih razvojnih okruženja, operativnih sistema i skoro 300 online kurseva u okviru Microsoftove virtualne akademije,
• Microsoft Office 365 – kolaboracijsko okruženje u oblaku,
te su prisustvovali i svojim prvim predavanjima.

 

slika1

 

 

 

 

 slika2 

slika3 

 

 

 

              slika6

 

slika7

 

slika8

 

 slika9 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com