Menu

Brčko: Kući za mlade “Amica” uručene mjesec dana skupljane vrijedne donacije Istaknuto

amika-678x381Kuća za mlade "Prijateljstvo", odnosno organizacija "Amika" u Brčkom je jutros dobila donacije sakupljene u okviru humanitarne akcije "Suvišno u ormaru? Neophodno mom drugaru!" Ovi pokloni u vidu odjeće, hrane i sličnih potrepština veoma znače članovima Kuće.

"Amika" u naselju Broduša postoji i pomaže djeci od 1999. godine, kada je počela rad zahvaljujući donacijama iz Italije, a nastavila uz pomoć gradske Vlade uspješno do danas. Donacija koju su danas dobili prikupljena je kroz humanitarni projekat.

 

"U "Amici" borave djeca romske populacije, a i ostala djeca, te vrtićka djeca uzrasta od 3-6 godina, što je oko 15 djece vrtićkog uzrasta. Ovom prilikom želim da se zahvalim gospođi Jadranki Stanković na ovoj humanitarnoj akciji koju je upriličila i odabrala našu "Kuću". Želim da se zahvalim posebno na muzičkim instrumentima koje je donirala za djecu koja pohađaju muzičku sekciju što će voditeljima sekcije olakšati rad, a ujedno će pomoći nadarenoj djeci da brže napreduju" rekla je Alma Šišić, koordinatorka NVO Kuća za mlade "Amika" Brčko distrikt BiH.

 

Kuća Prijateljstva ukupno okuplja šezdesetak članova raznih uzrasta. Donacije su prikupljene u iznosu od oko 600 maraka, građani Brčkog su pokazali humanost, a pored "American Style and Beauty" koji je pokrenuo akciju učestvovao je i "Vozić osmijeha", kao i Vlada, ispred koje je danas bio prisutan savjetnik gradonačelnika Aleksandar Subotić, i drugi koji su pomogli projektu. Svi skupa, sa našim građanima, izmamili su osmijehe na puno dječjih lica.

 

"Kampanja je trajala oko mjesec dana i građani su mogli da svoju odjeću koja je nosiva, čista i ispeglana donesu u butik za šta su dobijali 10% popusta i sva ta odjeća koja je pristigla danas je kod nas u Kući i dobro će doći našim korisnicima. Takođe, koristim priliku da se zahvalim Vladi Brčko distrikta, posebno gradonačelniku koji je svojim pismom podrške podržao ovu akciju" rekla je Almedina Lević, koordinatorka NVO Kuća za mlade "Amika" Brčko distrikt BiH.

 

Ispostavilo se da je ova akcija bila dobra ideja i da je urodila plodom, a naravno, ovakvih projekata nikada nije dosta.

 

"U obilasku i upoznavanju grada Brčkog naišla sam na ovu organizaciju i bila sam jako oduševljena kada sam vidjela da ljudi dobre volje pomažu dječici raznog uzrasta. Htjela sam da budem član donacija i toga što sam i učinila sa svojom firmom i nadam se da će dječica jedan period imati obezbijeđenu hranu, garderobu i muzičke instrumente da bi dalje u svom talentu mogli da napreduju" rekla je Jadranka Stanković, organizator humanitarne akcije.

 

Djeca su veoma zadovoljna onim što su dobili. Zauzvrat, oni su svojim donatorima pripremili zanimljivu predstavu.

 

"Ovim putem se želim zahvaliti gospođi Jadranki Stanković koja nam je omogućila da ovaj dan bude jedan od boljih i koja nam je omogućila puno smijeha i radosti u "Amiki – Kući radosti" za mlade. Pripremili smo priredbu koju su spremili mali koji idu u vrtić i mi, malo veći" rekla je Adna Beganović.

 

/BDCTV/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com